Tillväxtverkets logotyp
EU-program - En investering för framtiden!
LimeparkMenu: Sidan http://www.tillvaxtverket.se/arkiv/avpublicerateuprogram/error/euresultat/eneumiljardtillvarmlandundersjuar.5.3000de001362a9266c2cdf.html har felaktigt metadatavärde i "meny". Värdet måste vara en sida högre upp i hierarkin än sidan självt.

Den här informationen gäller programperioden 2007-2013.

En EU-miljard till Värmland
under sju år

Värmland har fått en rejäl del av en miljard kronor från EU i bidrag till otaliga projekt under den sjuåriga programperiod som går mot sitt slut nästa år. Nu ligger Europa, Sverige — och Värmland, i start-groparna för nästa programperiod.

Ur artikel på nwt.se 2012-04-05

Det går inte att räkna fram på kronan, eller ens miljonen hur stor del som gått till var och en, men Region Värmland — som är motor i EU-arbetet — anser att Värmland har fått del av en miljard kronor.

— En stor del, säger regionrådet Tomas Riste. En mycket stor del.

För att få EU-pengar måste regionala och/eller lokala aktörer bidra med lika mycket. Norra Mellansverige fick 2,4 miljarder av EU. Sammantaget har alltså projekt för närmare fem miljarder genomförts i Värmland, Dalarna och Gävleborg. Sune Ekbåge är ledamot av Strukturfondpartnerskapet Norra Mellansverige, och öste lovord över EU-projekten.

— Jag ser tydligt att investeringarna gör skillnad. Många projekt hade inte genomförts annars. Han gillar särskilt sats-ningarna på klustren av företag inom den tunga basindustrin i länet, och det allt mer utvecklade samarbetet mellan dem och Karlstads universitet.

Anders Gustafsson, professor vid universitetet är lyrisk över EU-satsningarna på lärosätet.

— Företagen står i kö för att samarbeta med oss och sam-arbetet har väckt stort internationellt intresse. Många forskare vill komma hit och arbeta med företagen.

EU-pengarna går till många slags projekt, stora som små och till alla möjliga branscher och verksamheter.

Läs artikeln i sin helhet på nwt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad
JavaException: java.lang.StringIndexOutOfBoundsException: String index out of range: 10 $lastPubDate

Kontakta oss

E-post: tillvaxtverket@tillvaxtverket.se
Telefon: 08-681 91 00
Fler kontaktuppgifter

Vi finns även här