Tillväxtverkets logotyp
EU-program - En investering för framtiden!
LimeparkMenu: Sidan http://www.tillvaxtverket.se/arkiv/avpublicerateuprogram/error/euresultat/uniktnatsamarbete.5.3000de001362a9266c2ce9.html har felaktigt metadatavärde i "meny". Värdet måste vara en sida högre upp i hierarkin än sidan självt.

Den här informationen gäller programperioden 2007-2013.

Unikt nätsamarbete

TOLTORP 30 miljoner kronor, 4 800 hushåll, 425 företag, 12 mil fibernät. Bakom siffrorna gömmer sig ett unikt samarbete över tre kommungränser. I går träffades alla i Toltorp.

Toltorp, skönt belägen vid Tisnarens strandkant mellan Hävla och Strångsjö, må bestå av få hushåll men utgör ändå en viktig punkt så här långt i samarbetet. Det handlar om ett fiberbaserat bredbandsnät på totalt tolv mil som just nu dras från Katrineholm genom Finspång och vidare till Norrköping.

Och i går hade ett av de fyra grävlagen som lägger ner kabeln i backen nått just till - Toltorp! Där bor bland annat företagaren Theodor Storm. Han jobbar med datorer och utvecklar bland annat mobilappar och har länge väntat på att kunna koppla upp sig på en snabbare lina.

- Jag är lättad! Det är en härlig känsla bara att se att de lägger ner tomrör, sade han efter att de Socialdemokratiska kommunalråden från Finspång och Norrköping, Eva Andersson och Anders Härnbro, lagt ner kabel i backen tillsammans med Katrineholms IT-strateg Hans Haglund.

- Nu kan jag flytta hem min verksamhet och slipper ha mina servrar i Katrineholm, fortsatte han.

Läs artikeln på folkbladet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad
JavaException: java.lang.StringIndexOutOfBoundsException: String index out of range: 10 $lastPubDate

Kontakta oss

E-post: tillvaxtverket@tillvaxtverket.se
Telefon: 08-681 91 00
Fler kontaktuppgifter

Vi finns även här