Vi arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft

Tillväxtverkets logotyp

Ambassadörer för kvinnors företagande

Nätverket består av 800 företagare som är utsedda till ambassadörer för kvinnors företagande. De bidrar till att synliggöra kvinnors företagande och sprida kunskap om hur det är att driva företag.

Sedan 2008 har ambassadörerna genomfört cirka 
10.000 uppdrag och träffat närmare 150.000 personer.

ambassadorer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa ambassadörernas berättelser, se presentationer av dem på film, följa deras bloggar och boka en företagare för en kostnadsfri föreläsning eller ett samtal om hur det är att vara företagare.

Jeanette Boman berättar om hur det gick till när hon bjöds in att hålla en föreläsning på bagerilinjen på en gymnasieskola i Skåne.

Föreläsning på gymnasieskolor

Ambassadörernas uppdrag är att väcka intresse för entreprenörskap och sprida kunskap om hur det är starta, driva och utveckla företag genom att berätta sin historia och dela med sig av sina erfarenheter som företagare.

Under ett år genomför ambassadörerna fyra ideella uppdrag i sitt närområde. De besöker t ex skolor, ideella organisationer, nätverk eller har personliga möten med kvinnor som vill starta eller utveckla sitt företag.

Fyra ungdomar.

– Jag fick nya perspektiv och verkliga råd om företagande. Jenny Strömbergs presentation var tydlig och bra, säger Linnea 16 år, efter att ha lyssnat till en av Blekinges ambassadörer.

Läs vad eleverna på gymnasieskolan Knut Hahn tyckte om föreläsningen på ambassadorer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Regional koordinator

I varje län finns en regional koordinator, vars uppgift exempelvis är att hantera uppdragsförfrågningar, anordna regionala nätverksträffar för ambassadörerna, förankra
ambassadörsprojektet bland regionala aktörer samt vara ett stöd till ambassadörerna.

Kontakta regionala koordinatorn i ditt länlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sveriges EU-ambassadörer

EU-kommissionen initierade ett ambassadörsprogram, som tio medlemsländer deltagit i. Sverige medverkade med tolv EU-ambassadörer, som alla även deltog i det nationella programmet.

Läs mer om Sveriges EU-ambassadörerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad
19 december 2014 13:17

Sista chansen att boka en företagare

Hur är det att starta och driva företag?
Har du entreprenörskap på schemat?  Är du kvinna och vill starta företag?

Boka en företagarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdraget avslutas 31 december 2014.