Vi arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft

Tillväxtverkets logotyp

Ambassadörer för kvinnors företagande

Nätverket består av 800 företagare som är utsedda till ambassadörer för kvinnors företagande. De bidrar till att synliggöra kvinnors företagande och sprida kunskap om hur det är att driva företag.

ambassadorer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa ambassadörernas berättelser, se presentationer av dem på film, följa deras bloggar och boka en företagare för en kostnadsfri föreläsning eller ett samtal om hur det är att vara företagare.

Kristina Kallur, Kväsig AB, startade företaget EnaGo och uppfann en välling och en gröt för barn med mjölkallergi. Hör henne berätta sin historia om hur hon blev företagare och innovatör.

Kicki Theander, Middagsfrid, uppfann konceptet planerade middagskassar levererade till dörren. Hör henne berätta om hur hon fick idén som utvecklade en ny bransch.

Se fler presentationer av ambassadörerna

Föreläsning på gymnasieskolor

Ambassadörernas uppdrag är att väcka intresse för entreprenörskap och sprida kunskap om hur det är starta, driva och utveckla företag genom att berätta sin historia och dela med sig av sina erfarenheter som företagare.

Under ett år genomför ambassadörerna fyra ideella uppdrag i sitt närområde. De besöker t ex skolor, ideella organisationer, nätverk eller har personliga möten med kvinnor som vill starta eller utveckla sitt företag.

Fyra ungdomar.

– Jag fick nya perspektiv och verkliga råd om företagande. Jenny Strömbergs presentation var tydlig och bra, säger Linnea 16 år, efter att ha lyssnat till en av Blekinges ambassadörer.

Läs vad eleverna på gymnasieskolan Knut Hahn tyckte om föreläsningen på ambassadorer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Regional koordinator

I varje län finns en regional koordinator, vars uppgift exempelvis är att hantera uppdragsförfrågningar, anordna regionala nätverksträffar för ambassadörerna, förankra
ambassadörsprojektet bland regionala aktörer samt vara ett stöd till ambassadörerna.

Kontakta regionala koordinatorn i ditt länlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sveriges EU-ambassadörer

EU-kommissionen initierade ett ambassadörsprogram, som tio medlemsländer deltagit i. Sverige medverkade med tolv EU-ambassadörer, som alla även deltog i det nationella programmet.

Läs mer om Sveriges EU-ambassadörerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad
24 november 2014 11:05

Boka en företagare

Hur är det att starta och driva företag?
Har du entreprenörskap på schemat?
Eller är du kvinna och vill starta företag?

800 ambassadörer runt om i Sverige berättar om sina erfarenheter som företagare.

Mer information på www.ambassadorer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ladda ner pdf med alla ambassadörer 2013-2014länk till annan webbplats