Tillväxtverkets logotyp

Vi arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft

Ambassadörer för kvinnors företagande

Nätverket bestod av 800 företagare som utsågs till ambassadörer för kvinnors företagande. De har bidragit till att synliggöra kvinnors företagande och sprida kunskap om hur det är att driva företag.

Ambassadörer för kvinnors företagande - ett av Europas största förebildsprojekt. Mellan 2008 och 2014 har 2000 företagare träffat närmare 170 000 personer för att prata om företagande och entreprenörskap. Ladda ner nya skriften Ambassadörer för kvinnors företagande härPDF

Storytelling i ambassadörsnätverket

Jeanette Bohman berättar om hur det gick till när hon bjöds in att hålla en föreläsning på bagerilinjen på en gymnasieskola i Skåne.

Fakta och statistik om ambassadörsprogrammet

Infografik om ambassadörsprojektet.

Klicka på bilden för större format.

Ambassadörsuppdrag

Ambassadörernas uppdrag har varit att väcka intresse för entreprenörskap och sprida kunskap om hur det är starta, driva och utveckla företag genom att berätta sin historia och dela med sig av sina erfarenheter som företagare.

Ambassadörerna har genomfört ideella uppdrag i sitt närområde. De har till exempel besökt skolor, ideella organisationer, nätverk eller haft personliga möten med kvinnor som ville starta eller utveckla sinaföretag.

Fyra ungdomar.

– Jag fick nya perspektiv och verkliga råd om företagande. Jenny Strömbergs presentation var tydlig och bra, säger Linnea 16 år, efter att ha lyssnat till en av Blekinges ambassadörer.

Sveriges EU-ambassadörer

EU-kommissionen initierade ett ambassadörsprogram, som tio medlemsländer deltagit i. Sverige medverkade med tolv EU-ambassadörer, som alla även deltog i det nationella programmet.

Senast ändrad
19 januari 2016 14:24

Ambassadörsprojektet avslutades 31 december 2014.

Kontakta oss

E-post: tillvaxtverket@tillvaxtverket.se
Telefon: 08-681 91 00


Fler kontaktuppgifter

Brott eller missförhållanden

 

Tillväxtverkets webbar

  • Regionutmaningen
  • Sofisam
  • Swedish Cleantech
  • Verksamt
Vi finns även här
Länk till Twitter.
Länk till Facebook.
Länk till LinkedIn.
Tillväxtverket