Vi arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft

Tillväxtverkets logotyp

Ambassadörer för kvinnors företagande

Nätverket bestod av 800 företagare som utsågs till ambassadörer för kvinnors företagande. De har bidragit till att synliggöra kvinnors företagande och sprida kunskap om hur det är att driva företag.

Sedan 2008 har ambassadörerna genomfört cirka 
11.000 uppdrag och träffat närmare 170.000 personer.

ambassadorer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa ambassadörernas berättelser och se presentationer av dem på film.

Jeanette Boman berättar om hur det gick till när hon bjöds in att hålla en föreläsning på bagerilinjen på en gymnasieskola i Skåne.

Ambassadörer för kvinnors företagande - ett av Europas största förebildsprojekt. Mellan 2008 och 2014 har 2000 företagare träffat närmare 170 000 personer för att prata om företagande och entreprenörskap. Läs mer om projektet här

Ambassadörer för kvinnors företagande - ett av Europas största förebildsprojekt. Mellan 2008 och 2014 har 2000 företagare träffat närmare 170 000 personer för att prata om företagande och entreprenörskap. Läs mer om projektet härPDF

Infografik om ambassadörsprojektet.

Ambassadörsuppdrag

Ambassadörernas uppdrag har varit att väcka intresse för entreprenörskap och sprida kunskap om hur det är starta, driva och utveckla företag genom att berätta sin historia och dela med sig av sina erfarenheter som företagare.

Ambassadörerna har genomfört ideella uppdrag i sitt närområde. De har till exempel besökt skolor, ideella organisationer, nätverk eller personliga möten med kvinnor som ville starta eller utveckla sitt företag.

Fyra ungdomar.

– Jag fick nya perspektiv och verkliga råd om företagande. Jenny Strömbergs presentation var tydlig och bra, säger Linnea 16 år, efter att ha lyssnat till en av Blekinges ambassadörer.

Läs vad eleverna på gymnasieskolan Knut Hahn tyckte om föreläsningen på ambassadorer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sveriges EU-ambassadörer

EU-kommissionen initierade ett ambassadörsprogram, som tio medlemsländer deltagit i. Sverige medverkade med tolv EU-ambassadörer, som alla även deltog i det nationella programmet.

Läs mer om Sveriges EU-ambassadörerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad
27 mars 2015 15:06

Ambassadörsprojektet avslutades 31 december 2014.

Kontakta oss

E-post: tillvaxtverket@tillvaxtverket.se
Telefon: 08-681 91 00


Fler kontaktuppgifter

Tillväxtverkets webbar

Vi finns även här
Länk till Twitter.
Länk till Facebook.
Länk till LinkedIn.