Vi arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft

Tillväxtverkets logotyp

Ambassadörer för kvinnors företagande

Nätverket består av 800 företagare som är utsedda till ambassadörer för kvinnors företagande. De bidrar till att synliggöra kvinnors företagande och sprida kunskap om hur det är att driva företag.

Företagare och förebilder

Ambassadörernas uppdrag är att väcka intresse för entreprenörskap och sprida kunskap om hur det är starta, driva och utveckla företag genom att berätta sin historia och dela med sig av sina erfarenheter som företagare. Under ett år genomför ambassadörerna fyra ideella uppdrag i sitt närområde. De besöker t ex skolor, ideella organisationer, nätverk eller har personliga möten med kvinnor som funderar på att starta företag.

Boka en företagare

Att boka en företagare/ambassadör är kostnadsfritt. Ambassadörer för kvinnors företagande vänder sig med andra ord till organisationer som inte kan betala för ett besök, som skolor eller andra grupper och enskilda personer.

Läs mer om ambassadörsprojektet på ambassadorer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Boka en företagare/ambassadörlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I varje län finns en regional koordinator, vars uppgift exempelvis är att hantera uppdragsförfrågningar, anordna regionala nätverksträffar för ambassadörerna, förankra
ambassadörsprojektet bland regionala aktörer samt vara ett stöd till ambassadörerna.

Kontakta regionala koordinatorn i ditt länlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

EU-kommissionen initierade ett ambassadörsprogram, som tio medlemsländer deltagit i. Sverige medverkade med tolv EU-ambassadörer, som alla även deltog i det nationella programmet.

Läs mer om Sveriges EU-ambassadörerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ambassadörer 2013-2014

909 företagare i Sverige har utsetts till ambassadörer för kvinnors företagande under 2013—2014. Andelen som driver aktiebolag har ökat bland ambassadörerna, nära 70 procent driver aktiebolag.

Tillväxtverket fick totalt närmare 1 250 intresseanmälningar från företagare som vill engagera sig i att utveckla entreprenörskapet i Sverige.

Ladda ner pdf med alla ambassadörer 2013-2014PDF

Senast ändrad
6 mars 2014 15:42