Vi arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft

Tillväxtverkets logotyp
Närbild på man som fotograferar.

Kulturella och kreativa näringar

Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft. En av våra insatser innebär att förbättra förutsättningarna för kulturbaserade företag.

Syftet med Tillväxtverkets program för kulturella och kreativa näringar är stärka Sveriges konkurrensposition och bidra till en ökad tillväxt för företagen inom den kulturella och kreativa sektorn. Programmet ska också bidra till att skapa attraktiva regionala miljöer genom kulturdriven tillväxt. Våra verktyg är kunskapsspridning, dialog och samverkan med andra organisationer.

På dessa sidor hittar du information om Tillväxtverkets arbete för kulturella och kreativa näringar, fakta och kunskap om sektorn samt aktuella nyheter och evenemang.

Driver du eller vill du starta ett kulturbaserat företag?

I Tillväxtverkets branschguider hittar du bland annat information om nätverk och finansiering anpassat för olika branscher. Gå till branschguider på verksamt.se.länk till annan webbplats

Aktuellt
Senast ändrad
4 maj 2015 16:58

The Impact of Culture

I tidskriften PLAN som ges ut av Föreningen för samhällsplanering (FFS) kan du ta del av intervjuer från talare, referat från seminarierna och notiser. Från en konferens i Umeå 2014.

Ladda ned Impact of CulturePDF

Kontakta oss

E-post: tillvaxtverket@tillvaxtverket.se
Telefon: 08-681 91 00


Fler kontaktuppgifter

Tillväxtverkets webbar

Vi finns även här
Länk till Twitter.
Länk till Facebook.
Länk till LinkedIn.