Vi arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft

Tillväxtverkets logotyp
Närbild på man som fotograferar.

Kulturella och kreativa näringar

Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft. En av våra insatser innebär att förbättra förutsättningarna för kulturbaserade företag.

Syftet med Tillväxtverkets program för kulturella och kreativa näringar är stärka Sveriges konkurrensposition och bidra till en ökad tillväxt för företagen inom den kulturella och kreativa sektorn. Programmet ska också bidra till att skapa attraktiva regionala miljöer genom kulturdriven tillväxt. Våra verktyg är kunskapsspridning, dialog och samverkan med andra organisationer.

På dessa sidor hittar du information om Tillväxtverkets arbete för kulturella och kreativa näringar, fakta och kunskap om sektorn samt aktuella nyheter och evenemang.

Driver du eller vill du starta ett kulturbaserat företag?

I Tillväxtverkets branschguider hittar du bland annat information om nätverk och finansiering anpassat för olika branscher. Gå till branschguider på verksamt.se.länk till annan webbplats

Aktuellt
Senast ändrad
25 juni 2015 14:05

Rapport om kulturella och kreativa företag

I Tillväxtverkets rapport Förutsättningar för kulturella och kreativa företag samlas för första gången svar och resultat från kulturella och kreativa företag genom enkätundersökningen Företagens villkor och verklighet 2014.

Ladda ner rapporten härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

E-post: tillvaxtverket@tillvaxtverket.se
Telefon: 08-681 91 00


Fler kontaktuppgifter

Tillväxtverkets webbar

Vi finns även här
Länk till Twitter.
Länk till Facebook.
Länk till LinkedIn.