Vi arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft

Tillväxtverkets logotyp

Främja kvinnors företagande

Programmet Främja kvinnors företagande ska bidra till att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv genom att fler företag drivs och utvecklas av kvinnor.

Vi vänder oss till kvinnor som vill utveckla sina företag och kvinnor som vill starta företag. Programmet vänder sig också till aktörer som arbetar för att främja företagande, företagsutveckling och regional tillväxt, till exempel genom rådgivning och finansiering.

Kristina Kallur, Kväsig AB, startade företaget EnaGo och uppfann en välling och en gröt för barn med mjölkallergi. Hör henne berätta sin historia om hur hon blev företagare och innovatör.

Se fler filmer om nyttan med programmet Främja kvinnors företagande

Aktuellt

 • 2014-11-18
  Barnmat på nytt sätt
  Kristina Kallur hittade ingen mjölkfri barnmat till sin allergiske son. För att lösa problemet startade hon företaget EnaGo och uppfann en välling och...
 • 2014-11-06
  Lyft näringslivet
  Halvdagskonferens den 4 december kl. 08.30-12.00 med lunch, Aros Congress Center, Västerås.
 • 2014-10-30
  Ny film om företagande i de gröna näringarna
  Med finansiering från programmet Främja kvinnors företagande har 370 företagare deltagit i affärsutvecklingsprogram för att t.ex. utveckla företagets ...

Den senaste publikationen om kvinnors företagande

Statistik om nyföretagande och tillväxtvilja

Regionutmaningen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ger dig en bild av hur företagandet ser ut i Sverige och i de enskilda länen. Du kan ta reda på hur stor andel av de nya företagen som startas av kvinnor respektive män och i vilka branscher kvinnor och män startar flest företag. Du får också veta mer om företagarnas vilja att låta företagen växa. 

Söker du finansiering?

Om du söker finansiering för att starta eller utveckla ditt eget företag kan du vända dig till ALMI Företagspartner. Programmet har inga möjligheter att erbjuda projektmedel eller finansiering till det egna företaget.

Läs mer om finansiering på verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Regionala utvecklingsprogram för företagare

Det finns omkring 225 program inom affärs- och innovationsutveckling i Sverige, som vänder sig till företag som drivs av kvinnor. En del program vänder sig även till kvinnor som vill starta företag.

Hitta utvecklingsprogram i din region

Senast ändrad
21 november 2014 09:46

Boka en företagare

Hur är det att starta och driva företag?
Har du entreprenörskap på schemat?
Eller är du kvinna och vill starta företag?

800 ambassadörer runt om i Sverige berättar om sina erfarenheter som företagare.

Mer information på www.ambassadorer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gunilla Thorstensson programansvarig bloggar - "Den bloggande byråkraten"

 • 2014-10-31
  Statistik och kunskap - grunden till all förändring
  Det var mycket kloka saker som sades i talet i Washington i går, om kvinnors ledarskap, entreprenörskap och påverkan på världsekonomin om fler...
  Läs mer