Vi arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft

Tillväxtverkets logotyp

Främja kvinnors företagande

Programmet Främja kvinnors företagande ska bidra till att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv genom att fler företag drivs och utvecklas av kvinnor.

Vi vänder oss till kvinnor som vill utveckla sina företag och kvinnor som vill starta företag. Programmet vänder sig också till aktörer som arbetar för att främja företagande, företagsutveckling och regional tillväxt, till exempel genom rådgivning och finansiering.

Gunnar Wramsby, Juna Karlsson och Anett Kansanen berättar om projektet Kvinnors entreprenörskap i textil- och modebranschen, vid Textilhögskolan på Högskolan i Borås.

Se fler filmer om nyttan med programmet Främja kvinnors företagande

Statistik om nyföretagande och tillväxtvilja

Regionutmaningen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ger dig en bild av hur företagandet ser ut i Sverige och i de enskilda länen. Du kan ta reda på hur stor andel av de nya företagen som startas av kvinnor respektive män och i vilka branscher kvinnor och män startar flest företag. Du får också veta mer om företagarnas vilja att låta företagen växa. 

Söker du finansiering?

Om du söker finansiering för att starta eller utveckla ditt eget företag kan du vända dig till ALMI Företagspartner. Programmet har inga möjligheter att erbjuda projektmedel eller finansiering till det egna företaget.

Läs mer om finansiering på verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Regionala utvecklingsprogram för företagare

Det finns omkring 225 program inom affärs- och innovationsutveckling i Sverige, som vänder sig till företag som drivs av kvinnor. En del program vänder sig även till kvinnor som vill starta företag.

Hitta utvecklingsprogram i din region

Senast ändrad
1 oktober 2014 16:27

Boka en företagare

Hur är det att starta och driva företag?
Har du entreprenörskap på schemat?
Eller är du kvinna och vill starta företag?

800 ambassadörer runt om i Sverige berättar om sina erfarenheter som företagare.

Mer information på www.ambassadorer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gunilla Thorstensson programansvarig bloggar - "Den bloggande byråkraten"

  • 2014-09-28
    Som Emma Watson säger: If not me, who?
    Nu har jag precis ägnat en stund åt att spana in Emma Watsons fantastiska tal för UN Women om kvinnors och mäns villkor och möjligheter, en nystartad...
    Läs mer